Oljepris Brent

Brent Crude olja är en av de vanligaste oljetyperna som existerar. Den kommer strax utifrån den Norska kusten och används främst till bensin. Detta är en väldigt populär olja dels för att den är så mångsidig och för att Norge har ett sådant bra rykte när det kommer till oljeproducerande länder. Här hos Oljepris 24 så kommer du alltid kunna hitta dagens oljepris.

Påverkan på oljepris Brent

Det finns idag en stor mängd tillgång på Brentolja och baserat på det så ska egentligen priset på olja vara ganska så lågt. Dock är det inte såhär enkelt när det kommer till oljemarknaden. Det är oljeländerna ifrån mellanöstern som styr priset på olja. Det styrs även utav olika politiska händelser i omvärlden.

Ett bra exempel på detta är coronapandemin och hur nästan hela världen stängdes ner på grund utav detta. Då det var mindre människor ute i trafiken och mindre resande så användes inte olja på samma sätt längre. Detta resulterade i att efterfrågan på Brentolja sjönk.

Se oljepriset över lång tid

Idag finns det många hemsidor som avspeglar oljepris Brent i realtid. Då detta oljepris regelbundet flukturerar så är det alltid en bra ide att regelbundet hålla ett öga på vad som händer med kursen. Här hos Oljepris24 kan du alltid kolla på det historiska oljepriset 3, 6, 12 månader tillbacka i tiden. På så viss kan du se exakt hur priset har förändrats under en längre period.

Nyttan av oljepris Brent

Ett populärt sätt som du kan investera i olja på är via så kallade oljecertifikat hos aktiemäklare. Ett bra exempel på en aktiemäklare är Avanza. När du väljer att investera via certifikat så är det inte oljeaktier du köper utan du köper enbart ett certifikat. Du kan även välja att investera i så kallade Brent olja terminer.

Ladda ner en app

Om du verkligen vill följa dagens oljepris och se en historisk oljepris graf så rekommenderar vi att du laddar ner en oljepris app. Det finns idag mängder av olika oljeappar som du kan ladda ner, oavsett vilken du väljer så rekommenderar vi att du väljer en som följer dagens oljepris i realtid.

Så ser framtiden ut för oljepris Brent

Under de senaste åren så är det Ryssland som har vart en av de största producenterna utav olja. Efter konflikten med Ukraina så är det mängder av länder som har valt att avsäga sig den ryska oljan. Just därför så tror man att Brentoljan kommer att ta mer plats än tidigare på oljemarknaden. Då ingen vet hur länge Ryssland Vs Ukraina kriget kommer att pågå så kan man inte heller säga hur påverkad oljepriset kommer att bli under den kommande tiden.

oljepris-brent

Olja på börsen

Även om vi nu för tiden är fokuserade på så kallade gröna alternativ, så är olja fortfarande en av våra viktigaste råvaror. Idag så använder vi olja till allt från bensin til våra bilar till olika industrier. Så det är inte konstigt att investeringar på oljepriset är så populärt. Sedan så påverkar oljan i stor skala även börsen.

Så kan du köpa olja på börsen

Det är värt att du känner till att när du investerar i olja på börsen så kommer du aldrig att fysiskt äga olja. Det vanligaste är att din oljeinvestering görs via så kallade CFDs.